Overlijdensrisicoverzekering

De TAF overlijdensrisicoverzekering keert uit aan uw nabestaanden als u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Als de verzekering aan uw hypotheek is gekoppeld, wordt het bedrag (gedeeltelijk) afgelost op de hypotheek.

Kies voor een TAF Overlijdensrisicoverzekering

Met meer dan 430.000 actieve overlijdensrisicoverzekeringen is TAF de meest gekozen overlijdensrisicoaanbieder van Nederland. Wij bieden onze verzekeringen aan via meer dan 3.000 onafhankelijke financieel adviseurs.

De hoogst gewaardeerde overlijdensrisicoverzekering

Niet voor niets ontvangt de overlijdensrisicoverzekering van TAF in 2020 voor het tiende jaar op rij 5 sterren van onafhankelijk vergelijkingsinstituut MoneyView. Daarnaast wordt de TAF Overlijdensrisicoverzekering het hoogst beoordeeld door onafhankelijke financieel adviseurs. Dit blijkt uit het landelijk onderzoek ORV 2019 uitgevoerd door bureau DFO.
 

Bekijk wat gedekt is in de verzekeringskaart

 • Aantrekkelijke en gegarandeerd gelijkblijvende premie tijdens de looptijd
  Door onze samenwerking met meerdere verzekeraars hebben we een aantrekkelijk aanbod voor iedereen. De premie blijft gegarandeerd gelijk tijdens de duur van de verzekering (geen zogenaamde en-bloc clausule).

 • Snel en eenvoudig (digitaal) acceptatieproces
  Dankzij onze slimme online gezondheidsverklaring wordt u snel geaccepteerd

 • Automatisch vangnet voor zware medische risico's
  Daarvoor werken we samen met De Hoop, een Nederlandse herverzekeraar die is gespecialiseerd in de acceptatie van zeldzame en complexe aandoeningen. Hierdoor kunnen wij maarliefst 99,92% van de aanvragen accepteren.

 • Vervroegde uitkering bij terminale ziekte
  Onder voorwaarden keren wij al de helft van het verzekerd bedrag uit aan een verzekerde met een levensverwachting korter dan een jaar.

Alles over deze verzekering

De TAF Overlijdensrisicoverzekering is geschikt voor iedereen die nabestaanden financiële zekerheid bij overlijden wil bieden. 

Als de verzekering aan de hypotheek is gekoppeld, wordt het bedrag (gedeeltelijk) afgelost op de hypotheek. Zodat de nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. U kunt de verzekering ook afsluiten met een ander doel. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden dezelfde levensstandaard kunnen aanhouden als voorheen, om de studie van uw kinderen zeker te stellen of om te voorkomen dat uw nabestaanden plotseling te maken krijgen met erfbelasting.

Ook voor de financiële continuïteit van een onderneming kan een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten, denk aan:

 • Het uitkopen van de nabestaanden van een overleden compagnon;
 • Het afdekken van de financiële risico’s van het overlijden van een sleutelfiguur;
 • De compensatie van een belastingclaim over Fiscale Oudedagsreserve of DGA pensioen Eigen Beheer die vrijvalt als de ondernemer of DGA overlijdt.

Met de TAF overlijdensrisicoverzekering verzekert u een eenmalige uitkering aan uw nabestaanden als u binnen de afgesproken periode overlijdt.

Tijdelijke risicoverzekering

De TAF Overlijdensrisicoverzekering is een zogenaamde tijdelijke overlijdensrisicoverzekering. Dat betekent dat de verzekering het afgesproken bedrag uitkeert als de verzekerde overlijdt binnen een bepaalde periode. Daarna stopt de verzekering. Leeft de verzekerde nog op de afgesproken einddatum? Dan volgt er geen uitkering.

Vooruitkering als verzekerde terminaal ziek is

Deze dekking is standaard opgenomen in de actuele polisvoorwaarden van de Personal en Special ORV en zorgt ervoor dat er een bedrag wordt uitgekeerd als de verzekerde nog in leven is. Terminaal zieken krijgen in hun laatste levensfase namelijk vaak te maken met extra zorgkosten of zij hebben nog een laatste wens die zij in vervulling willen laten gaan. Een bedrag dat wordt uitgekeerd als de verzekerde nog in leven is, is dan erg welkom. De uitkering bij leven is 50 procent van het verzekerd bedrag met een maximum van € 100.000,-. Het restant wordt na overlijden uitgekeerd. Om in aanmerking te komen voor een uitkering bij terminale ziekte, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

 • Verzekerde is terminaal ziek en de levensverwachting is korter dan 12 maanden;
 • Verzekerde is jonger dan 65 jaar;
 • Als de verzekering verpand is, moet de geldverstrekker goedkeuring verlenen.
 • U kiest voor de hoogst gewaardeerde overlijdensrisicoverzekering op voorwaarden, prijs én dienstverlening.
 • U ontvangt altijd een aantrekkelijk aanbod omdat wij werken met meerdere verzekeraars.
 • U bent betrouwbaar verzekerd: TAF staat onder toezicht van de AFM en is aangesloten bij de KiFiD.
 • Persoonlijke begeleiding door vaste contactpersonen bij een overlijden.

Beoordeling van uw verzekeringaanvraag met (digitale) gezondheidsverklaring

 • Na ontvangst van de verzekeringsaanvraag, ontvangt u (per e-mail) een persoonlijke uitnodiging voor het (online) invullen van een gezondheidsverklaring.
 • U vult uw persoonlijke en medische informatie in op de (online) gezondheidsverklaring en verstuurt deze (digitaal) naar ons. 
 • Na ontvangst van de door u ingevulde verklaring wordt uw aanvraag direct beoordeeld door een onafhankelijk medisch adviseur van Sedgwick. Soms heeft de medisch adviseur extra medische informatie nodig over uw gezondheid. Bijvoorbeeld van uw arts. Uw arts mag alleen als u dat goed vindt deze informatie aan de medisch adviseur geven. U geeft hiervoor toestemming met een machtiging.
 • U ontvangt van ons een bericht over de uitslag van de beoordeling. De door u aangevraagde verzekering wordt:
  • geaccepteerd
  • geaccepteerd tegen een hogere premie.
  • Afgewezen
   • Uw afgewezen aanvraag wordt automatisch ter herbeoordeling voorgelegd aan De Hoop, een Nederlandse herverzekeraar die is gespecialiseerd in de acceptatie van zeldzame en complexe aandoeningen. In de meeste gevallen ontvangt u binnen enkele dagen alsnog een voorstel voor een TAF Maatwerk ORV.

Een medische keuring is nodig in de volgende situaties:

 • Als u jonger bent dan 50 jaar en u wilt € 600.001,- of meer verzekeren.
 • Als u ouder bent dan 50 jaar en u wilt € 350.001,- of meer verzekeren.

Een keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijke keuringsinstantie.

Wat vult u in op de gezondheidsverklaring?

Informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring

Een TAF verzekering sluit u af via uw onafhankelijke financieel adviseur. Rechtstreeks afsluiten bij TAF is niet mogelijk. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt.

De hoogst gewaardeerde overlijdensrisicoverzekering van Nederland

Voor het tiende jaar op rij waardeert onafhankelijk instituut MoneyView de overlijdensrisicoverzekeringen van TAF met de maximale 5 sterren. Daarnaast wordt de TAF overlijdensrisicoverzekering het hoogst beoordeeld door onafhankelijke financieel adviseurs. Dit blijkt uit het landelijk onderzoek ORV 2019 uitgevoerd door bureau DFO.

 

Meer over TAF

Hier zijn wij trots op

 • MoneyView 5sterren
 • Independer
 • DFO Onderzoek

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van een 8,2 (gebaseerd op 735 beoordelingen). Lees onze klantervaringen