Adviseurs kunnen TAF AOV aanvragen via Meetingpoint

Voortaan kunnen financieel adviseurs de TAF Ondernemers AOV, niet meer alleen via de TAF Online rekentool, maar ook via MeetingpointAdvies direct digitaal aanvragen. Naast actuele premies en productvoorwaarden zónder waardeoordeel biedt de iAOV-vergelijker van MeetingpointAdvies adviseurs de mogelijkheid om complete adviesdossiers op te bouwen en sneller het inventarisatie- en vergelijkingsproces te doorlopen. 

Datum geplaatst: 16-11-2018

Digitaal aanvragen, vergelijken en inventarisen 

Met de aansluiting bij Meetingpoint bereiken we nog meer adviseurs die op digitale wijze de TAF Ondernemers AOV kunnen aanvragen. Daarnaast kunnen adviseurs inventariseren en een reële vergelijking met andere AOV’s maken zonder waardeoordeel. Dat helpt de adviseur om efficiënter AOV advies uit te brengen.

Vergelijk tussen acht aanbieders 

Naast TAF, worden ook de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van De Amersfoortse, Movir, AEGON, De Goudse, REAAL, Avéro Achmea én Interpolis meegenomen in de vergelijking.

Digitaal inventarisatieformulier in iAOV vergelijker

Uit onderzoek van de AFM blijkt dat in veel adviesdossiers relevante klantinformatie ontbreekt. Volgens AFM kan zonder deze informatie geen goed en compleet advies uitgebracht worden. Het inventarisatiemodel van Adfiz, dat gebaseerd is op de wettelijke eisen voor passend AOV-advies, diende als basis voor het digitale inventarisatieformulier in de iAOV-vergelijker. Met een volledig klantprofiel is de financieel adviseur beter in staat maatwerk AOV-advies te geven volgens de eisen van AFM. Gegevens die zijn ingevuld in het digitale klantprofiel blijven behouden en kunnen direct worden gebruikt om een vergelijking te maken.  

Over MeetingpointAdvies

MeetingpointAdvies is onderdeel van het in 2016 door Meetingpoint gestarte MAS B.V. Een innovatief bedrijf, dat complexe vergelijkingen verzorgt voor het professionele onafhankelijke intermediair. De eerste complete vergelijkingsproductlijn bestaat uit individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. MAS B.V. is sinds 1 december 2016 onderdeel van TJIP B.V.